Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Продължава събарянето на бившия обувен завод „Добрич“ (+снимки)

Напредва събарянето на бившия обувен завод „Добрич“, който преди десетилетия беше най-голям на Балканите, видя репортер на Про Нюз Добрич.

От бившата административна сграда поетапно се отстраняват всички стъкла и други опасни елементи. След което ще започне събаряне на сградата от покрива надолу.

Материалите от разрушаването ще бъдат разделени и след рециклиране тухлите и бетонът на 90% ще бъдат използвани в строителството на новите обекти, съобщиха от фирмата, която извършва разчистването, „Танатос“.

До 20 ноември се очаква да бъдат съборени сградите на бившия обувен завод „Добрич“ и разчистен теренът, за да започне строителството на новия търговски център в града. Там ще се издигат пет магазина и кино.  Инвеститор на обекта е „Търговски център Добрич“ ЕООД.

Единият от магазините ще е „Лидл“, другият „Мартинели“, ще има голям търговски обект за храна и други принадлежности за домашни животни, както и други. Със сигурност в новия търговски център ще има и кино. Такъв ангажимент е поел инвеститорът.

c