Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изложбата „Вечната красота на Двореца в Балчик“ гостува в Палермо

Държавен културен институт “Културен център “Двореца” гостува на Седмицата на културата в Палермо с представителната изложба от фотоси “Вечната красота на Двореца в Балчик”, съобщиха от културния институт.

Съвременните авторски фотографии на Румяна Тенева, Ясен Казанджиев, Петя Танева и Константин /Коко/ Зайков, както и архивни кадри на Двореца, демонстрираха част от българската култура в рамките на традиционното 10-то издание на италианското събитие в Палермо, Сицилия.

В известният за Палермо дворец “Палацо Юнг” се провежда традиционното 10-то издание на Седмица на културата. Другите участници от България са Екатерина Михайлова от Костинброд, която изработва картини с вълна, Иво Атанасов – компютърна графика и една малка цигуларка – Богомила Кръстева.

Българската изложба беше открита от представители на общината, председателят на културното събитие д-р Виола и принцът на Палермо - Бернардо Торторичи Монтаперто, под чийто патронаж се провежда Седмицата на културата.  На откриването присъстваха г-жа Галя Пенева, експерт европейски проекти в Културен център "Двореца" и г-жа Елена Леви - куратор на представителната изложба.

c