Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Над една трета от живеещите в Добрич са се преброили електронно

37.1 процента от живеещите в Добрич са се преброили електронно, съобщи директорът на Териториалното статистическо бюро-Североизток Деян Славов, цитиран от БТА. Той призова хората да се възползват от оставащите 60 часа до затварянето на системата и да се преброят по електронен път.

Близо половината живеещи в община Варна вече са подали данните си чрез компютър, докато за Търговище този процент е едва 25 на сто. В Шумен и 35.5 на сто.

Заради липсата на техника по селата процентът на тези, които вече са се преброили, е значително по-нисък, допълни Славов. По думите му за Варненския регион този процент е 39,7, за Добричко - 24,7, за Шуменско - 21,9 и за Търговищко - 18,1.

Варна е на второ място след столицата по брой на хората, които са попълнили данните си по електронен път, посочи Славов. Той припомни, че при предишното преброяване през 2011 година процентът е достигнал 62 и изрази надежда, че този път дори ще се увеличи, защото все още има достатъчно време преди да се премине изцяло към попълване на анкетни карти на хартия.

c