Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младоженци от Добрич сключиха брак на тенис корт, където са се запознали

Изключително интересен сватбен ритуал са имали това лято служителите на Обредния дом в Добрич. Младоженци са избрали да си кажат заветното „Да” на открито – на тенис корт в района на ЖК „Дружба”. Причината да вземат това нестандартно решение за сключване на граждански брак била, че се запознали именно на такова спортно съоръжение в Добрич.

Всъщност ритуалът бе двоен – първо в залата на Обредния дом, а на следващия ден на тенис корта, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на дома Румена Маринова. По нейна покана на сключването на гражданския брак в Обредния дом са присъствали и младежите от Социалното предприятие „Чудната градина”. Младоженците им връчили подаръчета, а пък младежите ги зарадвали с цветя, отгледани от тях в градината.

И докато сватбеният ритуал в Обредния дом е бил в тесен кръг, на тенис корта са присъствали много роднини, близки и приятели.

Румена Маринова сподели, че за младежите от „Чудната градина” присъствието на сватбата в Обредния дом е било много вълнуващо, за около 90 процента от тях това е било за първи път. Тя разказа, че част от тях са работили в общинското предприятие преди години по проект на Общината. „Те са изключително дисциплинирани, съвестни младежи, които заслужават да им доставиш радост. За това решихме да ги поканим на един ритуал с идеята и тяхна сватба да направим”, допълни Маринова.

Снимката е илюстративна

c