Водещи новини - дясно Общество Спорт

Шампионски титли от държавен шампионат за четирима състезатели по силов трибой от Добрич

Теодор Радев (в средата)

Трети кръг на Републиканското първенство по силов трибой се проведе в Хасково. СК “Джим” Добрич участва със седем състезатели, водени от треньора Йордан Дейков.

При мъжете в категория до 93 кг. Теодор Радев стана безапелационен шампион с трибой от 822,5 кг. Той спечели и златните медали в отделните дисциплини: клек с 287,5 кг, повдигане от лег с 202,5 кг. и мъртва тяга с 332,5 кг. Радев бе определен и за най-добър състезател на първенството.

Другият представител при мъжете – Момчил Момчилов, спечели сребърен медал в категория до 105 кг. В отделните дисциплини той спечели второ място на клек с 220 кг., първо място на повдигане от лег със 160 кг. и трето място на мъртва тяга с 220 кг. При ветераните Крум Тончев стана шампион в категория до 74 кг. Той спечели и първите места в отделните дисциплини.

В надпреварата за девойки до 23 години Катерина Кацарова и Елена Янева станаха шампионки съответно в категории до 43 и до 52 кг., а Таня Янева спечели второ място в категория до 57 кг. При младежите до 23 г. Георги Георгиев спечели бронзов меда на мъртва тяга, но записа три неуспешни опита при повдигане от лег и по този начин отпадна от крайното класиране в трибоя на категория до 83 кг.

Това бе последното състезание от Държавния спортен календар за клуба, а Теодор Радев продължава подготовката си за участие на Световното първенство в Швеция през есента.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *