Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Шампионски титли от държавен шампионат за четирима състезатели по силов трибой от Добрич

Теодор Радев (в средата)

Трети кръг на Републиканското първенство по силов трибой се проведе в Хасково. СК "Джим" Добрич участва със седем състезатели, водени от треньора Йордан Дейков.

При мъжете в категория до 93 кг. Теодор Радев стана безапелационен шампион с трибой от 822,5 кг. Той спечели и златните медали в отделните дисциплини: клек с 287,5 кг, повдигане от лег с 202,5 кг. и мъртва тяга с 332,5 кг. Радев бе определен и за най-добър състезател на първенството.

Другият представител при мъжете - Момчил Момчилов, спечели сребърен медал в категория до 105 кг. В отделните дисциплини той спечели второ място на клек с 220 кг., първо място на повдигане от лег със 160 кг. и трето място на мъртва тяга с 220 кг. При ветераните Крум Тончев стана шампион в категория до 74 кг. Той спечели и първите места в отделните дисциплини.

В надпреварата за девойки до 23 години Катерина Кацарова и Елена Янева станаха шампионки съответно в категории до 43 и до 52 кг., а Таня Янева спечели второ място в категория до 57 кг. При младежите до 23 г. Георги Георгиев спечели бронзов меда на мъртва тяга, но записа три неуспешни опита при повдигане от лег и по този начин отпадна от крайното класиране в трибоя на категория до 83 кг.

Това бе последното състезание от Държавния спортен календар за клуба, а Теодор Радев продължава подготовката си за участие на Световното първенство в Швеция през есента.

c