Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Над 100 производители са участвали за 4 години във Фермерския пазар в Добрич

Над 100 местни производители и гости от други области на страната са продавали продуктите си на Фермерския пазар в Добрич през четирите години от създаването му, сподели за Про Нюз Добрич Пепа Рашева от Кооперация Хранкооп – организатор на базарите.

Годишнината ще се отбележи с празнично изложение “Вкусът на Добруджа” на 25 септември, за Деня на Добрич. Щандовете ще бъдат разположени от 10.00 до 16.00 часа на централната пешеходна алея до Читалище “Йордан Йовков”.

Жителите и гостите на града ще бъдат посрещнати от малки добруджански производители на чиста храна и занаятчии. Сред изложителите ще бъдат и производители от други краища на страната, дошли да уважат празник.  Посетителите ще имат възможност да си закупят разнообразие от сезонни зеленчуци, натурални сокове, класически и плодови вина, сладкарски изделия, пчелни, месни и млечни продукти и други продукти, произведени по чисти начини, щадящи природата. 

За първи път ще гостува производителка на детски дървени пъзели.

В арт зоната посетителите ще намерят ръчно изработени занаятчийски изделия, етерични масла, плетива, козметика от естествени съставки и др.

През четирите години от съществуването си Фермерският пазар е гостувал в Балчик и Каварна, както и във варненския район Аспарухово, където по думите на Рашева има голям интерес към събитието.

„Благодарим на всички, които ни подкрепяха през тези 4 години. Това бяха години на много усилена работа, искаше се постоянство и упоритост, за да поддържаме и развиваме изложението. Особено трудно е, когато се работи с ограничения в пандемията – това ни пречи да се развихрим творчески, но се справяме“, заяви Рашева. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *