Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Предстои втори етап от конкурса за шеф на „Жилфонд“ в Добрич, Сотир Попчев е временен управител

Сотир Попчев е назначен за временен управител на „Жилфонд-инвест” ЕООД, град Добрич, считано от 16.09.2021г. до приключване на конкурса за избор на управител на дружеството и вписването му в Търговския регистър. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет на Добрич.

Попчев е шеф на „Жилфонд“ от 2017 година и договорът му изтече на 15.09.2021 г.

През месец май т.г. бе открита процедура за провеждане на конкурс за нов управител. На 20-и и на 30-и август комисия проведе работни заседания за проверка по допустимост на документите на кандидатите за участие в конкурса. Един от кандидатите не е допуснат да продължи.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, в конкурса за поста остават трима души - Галин Стоянов Господинов (в момента зам.-областен управител), Сотир Димитров Попчев и Живко Данаилов Дачев. Не се допуска до по-нататъшно участие Иван Александров Вътков. Предоставените от него трудова книжка и удостоверение за прослужено време в структурите на МВР, както и други документи, не удостоверяват, че притежава най-малко пет години професионален опит в сферата на професионално направление „Икономика“.

Към настоящият момент тече срока на втория етап на конкурса, в който кандидатите в срок до 23 септември трябва да представят своите бизнес – програми. Предстои оценка на програмите и събеседване.

Изтичане срока на действащия договор за управление на дружеството (15.09.2021г.) и работата на комисията, която към този момент не е приключила процедурата по избор на управител, се явява обективна необходимост Общински съвет да вземе решение за назначаване на временен управител до приключване на конкурса.

c