Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Панихида, тържествено заседание на ОбС и концерт на Камерния оркестър в Деня на Добрич

Ясната е програмата, с която на 25 септември ще бъде отбелязан Денят на Добрич и 81 години от възвръщането на Южна Добруджа към България, съобщават от Общината.

В 9 часа във Военното гробище-музей ще започне панихида и ще бъдат поднесени цветя в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа. Тържественото заседание на Общинския съвет е от 10.30 часа в Художествената галерия.  Ще бъде валидирана пощенска марка на тема „160 години от рождението на ген. Иван Колев“ , инициативата е съвместна с „Български пощи” ЕАД.

Еко събитието „Стара хартия за нова книга” ще се проведе от 11 до 14 часа на площад „Демокрация”. Тя е на Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК България АД, в партньорство с Община град Добрич, Издателство „Ентусиаст“ и Фондация „Културни перспективи“. Участие ще вземат Театърът на приказката-София, който ще представи куклената постановка „Цирк“ и ученици от СУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич. От 11 часа в Центъра за защита на природата и животните ще бъде изнесен кукленият спектакъл „Глупавият вълк“ по приказка на Елин Пелин на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

В 18 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ концерт ще изнесе Български камерен оркестър-Добрич. С него ще бъде открит новият концертен сезон. Ще бъдат представени произведения от Петър Крумов, Арканджело Корели, Пьотр Илич Чайковски и Жорж Бизе.

От 9 до 16 часа ще се проведе Ден на отворените врати във Военното гробище-музей. Вратите си ще отворят за посетители и останалите обекти на Регионалния исторически музей /от 9 до 18 часа/: Музей в Градски парк „Св. Георги“, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Етнографска къща,  Археология и Иконна зала, както и Художествената галерия.

c