Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Ремонтират пострадалия при ураган покрив на СУ „Й. Йовков” в Тервел

Обществена поръчка, която предвижда авариен ремонт на покрива на СУ „Йордан Йовков” в Тервел, обяви Общината. Начинът на възлагане е пряко договаряне. Прогнозната стойност на поръчката е 18 000 лева. Крайният срок за подаване на офертите е 20 септември.

Частта от покрива на училището, която ще бъде ремонтирана, пострада при урагана, който се изви над Тервел в следобедните часове на 4 август. Тогава скоростта на вятъра бе над 30 м/с, той бе придружен с проливен дъжд и градушка. Ураганният вятър, какъвто не е имало на територията на общината през последните десетилетия, причини изтръгване на части от ламаринената и дъсчената обшивка на покрива на три сгради, едната от които е тази на СУ „Йордан Йовков”.

Предвидено е да се подмени покривната конструкция с масивна дървена, която да е годна да понесе товар от керамично покритие. Ще бъдат изградени бордове по целия контур на корпуса. Увеличават се и наклоните на скатовете, което води до необходимост от надзиждане на разделителните тухлени зидове, изградени с цел пожарна безопасност. Изискването на възложителя е да не се ползва скеле, за да се осигури безопасност на децата в училищния двор.

В момента се изпълнява и друг авариен ремонт на покрива на училището. Той е на стойност 173 253.33 лева.

Снимка: Павлин Петков

c