Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Баща открадна велосипед пред очите на детето си в Добрич, за да му го подари

Апел за съдействие за откриване на откраднат велосипед в Добрич разкри грозна картина – той е задигнат от баща на 8-годишно дете, който после му го подарява.

Всичко се случва вчера по обяд в Градския парк „Свети Георги”. За Про Нюз Добрич Дани Иванова разказа, че от 11.30 часа там се е провела среща на деца със специални потребности и здрави деца от Добрич, организирана от лодопед-медиатор Павлина. Целта била малчуганите да играят и да се забавляват заедно. Иванова се включила в инициативата с децата си и с приятелки. Синът й е бил с велосипеда си, който паркирал в района на фитнес уредите.

Малко преди да си тръгнат от събитието установили, че колелото го няма. Една от майките разказала, че се въртяло дете и питало чий е велосипедът. Допълнило, че ако никой не си го потърси ще го вземе. Детето било тъмничко, косата му изглеждала боядисана.

Когато се прибира у дома Дани Иванова качила пост за откраднатото колело в групата Майките в Добрич във Фейсбук. С нея се свързала жена, която й казала, че е видяла велосипеда с дете на него. Изпратила снимка, оказал се същият. На място – в квартал в Добрич, отишла медиаторката Павлина. Било установено, че са скъсани ръкохватките на колелото и две лепенки – гаранционната и тази, която е от магазина. Махнати били и капачките на винтилите. Пред Павлина детето – на 8 години, разказало, че баща му е направил това.

Оказало се, че велосипедът е задигнат от бащата на детето пред очите му. Свидетел станала майката, която не се намесила. Те подарили колелото на детето. Семейството било без финансови възможности, посочи Дани Иванова.

Тя посетила полицията и разказала, че колелото е намерено и че бащата, според съседи, и друг път си и позволявал подобни прояви. „Ние искахме да направим добро – да предприемат нещо, а от полицията задържаха колелото на сина ми”, сподели жената. Казали им, че ще им го върнат когато представят документи. Добричлийката посочи, че не е на 100 процента сигурна, че му пази гаранцията, тъй като е било купено преди години за по-голямата й дъщеря.

c