Бизнес Водещи новини - дясно Общество Туризъм

От 12.09 само Covid ваксинирани и излекувани ще бъдат допускани без карантина в Румъния

Румъния включва България в страните от “червената зона”. С промяната, румънските здравни власти указват, че освободени от задължителна двуседмична карантина ще само ваксинираните и преболедувалите, влизащи от територията на България.

Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния актуализира списъка на страните с повишен риск от КОВИД-19, за които се налага карантина при пристигане в Румъния, съобщава БТА, позовавайки се на информация от Аджерпрес. Според новия списък в “червената зона” преминават България, Норвегия, Литва, Словения и други.

На пристигащите от страните, включени в “червената зона” се налага 14 дневна карантина, с изключение на ваксинираните или преболедувалите COVID-19 в рамките на шест месеца (180 дни).

За разлика от страните в “жълта зона” при тези от “червена” отрицателният тест не освобождава от изискването за карантина, отбелязва телевизия Диджи24.

ИЗКЛЮЧЕНИЯТА

  • Освободени от карантина са децата под 6 години (без условия), а децата между 6 и 16 години – ако имат наличен отрицателен RT-PCR тест
  • Не се налага карантина и на транзитно преминаващи лица, които ще останат на територията на Румъния до 72 часа

От “червена” в по-безопасната “жълта зона” преминават Португалия, Либия, Ливан, Тунис и други, а от “зелена” в “жълта зона” преминават Германия, Хърватия, Латвия и други.

Актуализираният списък влиза в сила от 00.00 часа на 12 септември 2021 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *