Водещи новини - дясно Общество

Ресторантьорите в Добрич блокират кръстовище при протеста си на 7 септември

Добрич е един от градовете, който се присъединява към протестите на ресторантьорите в страната на 7 септември, съобщават от Сдружение на заведенията в България. Протестът под наслов “Свобода за бизнеса” ще стартира от площад “Демокрация”. В 15.00 ч. от там ще тръгне шествие, което ще премине край Община Добрич и ще продължи по централната част на града, за да завърши с блокиране на кръстовището до “Бакарди”. Поради това заведенията няма да работят от 15.00 до 17.00 ч.

Протестите против мерките срещу Ковид-19 се организират от Българската асоциация на заведенията, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Сдружение на заведенията в България.
Организаторите очакват разрешителните за мирния протест, както и подкрепа от всички браншове.

“Търпението ни се изчерпа! Българският бизнес иска да работи, за да храни семействата си! Свидетели сме на имитация на мерки, които удрят първо тези, които сме избрали да останем и да се развиваме в България! Сътворени от назначения временен здравен министър Стойчо Кацаров! И никакви компенсации за отнетото ни конституционно право на труд!
Границата е премината и сега защитаваме правата си на улицата! Много български градове вече дадоха пример и излязоха на площада, организирани от Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията. Благодарим на всички колеги за активността!
Ударени от временното правителство са не само хотелиерският и ресторантьорски бранш, но и множество други сектори! Затова и към нас се присъединяват още много браншови организации!
Участие в протеста вече са заявили Конфедерация на автобусните превозвачи, Асоциация на игралната индустрия, Съюз на частните театрални школи, Съюз на организациите за любителско изкуство, Увеселителни центрове и детски парти центрове в България.
Всеки, които иска да защитава правото си на труд и нормално съществуване е добре дошъл. Убедени сме, че цифрата на организациите, които ще ни подкрепят ще расте с всеки изминал ден!
На 8 септември, всички на площад „Народно събрание“!
Ща бъдем по улиците в страната до постигане на справедливите ни искания!”,заявяват от Сдружението на заведенията в България.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *