Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират покрива на бившата Стоматология в Тервел

Ще бъде извършен ремонт на сградата, бивша Стоматология в Тервел. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от местната администрация.

Сградата е със смесена собственост - Общината притежава около 36 идеални части, а останалата площ е закупена от няколко различни собственици физически лица. Касае се за ремонт на покрива с площ 530 квадратни метра.

Повредите, установени чрез оглед на обекта, са следните: има компрометирана част от дървената конструкция, липсва отводнителна система, силно увредено е керамичното покритие, изгнили са ламарините на обшивката на комините и уламите. Следствие на това са увредени таванският гредоред, гредичките и обшивката на стрехите.

Ремонтът предвижда да бъде свалено покривното покритие – стари керемиди, глинена подложка, демонтаж на дъсчена обшивка. Новите керемиди ще се монтират върху  хидроизолационна мембрана и летви от иглолистен материал. Преди това ще се направи ремонт на дървената конструкция и ламперията - частично, в местата на повредите, смяна на гредичките и обшивката на стрехата и челна дъска.  Ремонтът ще се изпълни от иглолистни дъски. Около комините  ще се изпълнят ламаринени обшивки, запълнени с полиоретанов уплътнител. Ще се изработят нови улами. Ще се демонтира старата капандура и ще се монтира нова – от ПВЦ или дървена. Работите по отводняването на сградата трябва да включват монтаж на улуци и казанчета от поцинкована ламарина.

Ремонтът е с характер на текущ, за него няма технически/ работен проект.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 44 574.32 лева без ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е 23 септември.

Снимката е илюстративна

c