Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество

Ремонтът на пътя Кардам – Ген. Тошево щял да завърши в срок

Предвижда се срокът за приключване на ремонта на пътя Кардам – Ген. Тошево да бъде спазен. В момента монтират бордюри, имат ангажименти по италиански улеи. Очаква се в следващите дни да започне ремонтът на асфалтовата настилка след фрезоване, кърпежи и веднага след това да се положи и изравнителният пласт асфалт, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областното пътно управление Георги Стратиев.

Ремонтират се общо 7,7 км от второкласния път II-29 Генерал Тошево – ГКПП Кардам. Ремонтните работи обхващат участъците от Генерал Тошево до Кардам /с дължина 5,7 км/ и между Йовково и ГКПП „Кардам“ /с дължина близо 2 км/. Ремонтните дейности започнаха на 1 април с подготовка и разчистване на крайпътната растителност в отсечката между Генерал Тошево и Кардам. Ремонтът включва усилване на пътното основа, където е необходимо, полагане на нова асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването, хоризонтална маркировка, нови ограничителни системи и пътни знаци. Ще бъде ремонтиран и  жп надлез в участъка Генерал Тошево – Кардам. Предвижда се участъкът да е завършен до края на октомври тази година.

Припомняме,  че пътят от границата до Генерал Тошево не е ремонтиран от 2003 г. 11 години са били извършени кърпежи. Шофьори редовно пукат гуми. Дори румънците се предупреждават едни други, че пътят след преминаването на границата е в окаяно състояние. Преди време живеещи в село Кардам излязоха на протест, тъй като ремонтът изключва участък от около 5 километра, които са на територията на населеното място, а той е осеян с огромни дупки, асфалтовото покритие е в ужасно състояние.

Пътят ГКПП Кардам – Генерал Тошево – Добрич – Варна е основният, по който преминават леките автомобили, които влизат в страната ни от Румъния и се отправят към българското Черноморие. По него преминават и товарните автомобили, които отиват към пристанището във Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *