Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Пияни шофират нощем в Кранево: 18-годишен с BMW помля три коли на разсъмване

Само за час и половина, още преди изгрев на 25 август, служители на реда регистрират две нарушения на територията на курортното село Кранево, извършени от водачи в нетрезво състояние.

От Областна дирекция на МВР в Добрич съобщиха, че на 25 август в 04:35ч. чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик, очевидец е сигнализирал за настъпило ПТП по улица ''Черноморска'' в с. Кранево. Мястото е посетено от служители на РУ Албена, които установяват, че л.а. "БМВ" с добричка регистрация, зад волана на който е бил водач на 18 г. (от гр.Добрич) и пътници - 15-годишно момиче и момче на 17 години, при движение в посока плажа на с. Кранево губи контрол над автомобила, напуска платното за движение и удря последователно три от паркираните в дясно на пътното платно моторни превозни средства. За щастие при инцидента има само материални щети - без пострадали участници. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда отчита 1.03 промила в издишания въздух. Тестът за употреба на наркотични вещества е бил отрицателен.

Малко по-късно - в 06:05 ч., по ул. ''Черноморска'', служители на РУ Албена спират за проверка лек автомобил ''Опел'' с добричка регистрация, управляван от 33-годишен водач от гр. Тервел. При извършената проверка за употреба на алкохол, дрегерът отчита 1,71 промила алкохол в издишания въздух . На нарушителя е взета и кръвна проба по надлежния ред. Мъжът е задържан за 24 ч. По двата случая са образувани бързи производства.

снимката е илюстративна

c