Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

В Добрич се открива 29-ото изложение „Селското стопанство и всичко за него“

За 29-а поредна година в Добрич днес се открива изложението „Селското стопанство и всичко за него“. Агро форумът се организира от „Добрички панаир“ АД и ще продължи до 28 август в спортен комплекс „Простор”.

40 са фирмите-участнички, сред които има и гости от Армения. И тази година ще бъде изложена едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, прикачни и навесни селскостопански машини, семена и препарати за растителна защита.

Ще бъде представена строителна техника – булдозери, челни товарачи, грейдери, мини багери, товарни автомобили, изделия, които ползват алтернативни източници на енергия, покривни и фасадни ограждащи системи от сандвич панели, био храни и др.

Гости на панаира ще бъдат зам.- министърът на земеделието Явор Гечев и Владимир Атанасов – зам.-изпълнителен директор на ДФ Земеделие.

От 11.30 часа се организира дискусия с участието на зам.-министър Гечев. Ще бъдат разгледани темите „Цифрова трансформация на българското земеделие и селските райони“, „Актуални национални и европейски политики в земеделието“ и „Европейският зелен пакт и селското стопанство“. Ще бъдат представени и услугите на Европа Директно Добрич.

c