Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

10-годишен математик с медали от Добрич стана рекламно лице на бутиков бранд

Artistic-BG обединява български иноватори, различни по възраст, професия, интереси и място на живеене, обединени от общото им влечение към естетиката, природата, изкуството и развитието. Отскоро тяхно рекламно лице е Доменик Георгиев, който ще бъде четвъртокласник в СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич.

„Идеята за нашите продукти възникна, когато установихме, че на българския пазар има качествен памук за производство на плажни хавлии, но отсъства интересен и разнообразен дизайн. Вдъхновени от природата и изкуството, заложихме на светлината, оптимизма и цветовете, които лятото носи със себе си, за да създадем нашите модели. Вярваме, че природата е най-добрият художник и дизайнер на всички времена. Подбрахмe кадри, моменти, ситуации, фигури и мотиви и комбинирахме с артистични детайли и лична гледна точка за всеки един дизайн. Създадохме нов, бутиков бранд, който притежава авангардни качества, способен да спечели всеки един клиент“, споделя Деница Иванова.

Поканили успешния млад математик Доменик Георгиев за рекламно лице, защото е нестандартен, авангарден, успешен и чудесно се вписва в концепцията на Artistic-BG. „В основата на нашата философия е желанието ни за развитие, от което черпим вдъхновение. За нас Доменик, макар и само на 10 години, е умен, напорист, талантлив, харизматичен, олицетворява развитието. Така че какво по подходящо рекламно лице за нашите луксозни и нестандартни продукти“, допълва Деница.
Още в детската градина Доменик проявява своите заложби по математика. „Събираше и изваждаше до 50 – разказа за Про Нюз Добрич майка му Галина Костадинова. – Винаги сме се чудили как смята след като не си използва пръстите”. Любознателността на детето се проявява и по отношение на четенето – преди да постъпи в първи клас Доменик вече е прочел 10-те части на „Дневникът на един дръндьо”.

Галина отдава интересът на момчето към ученето и на факта, че има по-голям батко. Кристофър Георгиев тази година завърши седми клас. Първият успех Доменик Георгиев постига на математическия турнир „Иван Салабашев” през декември 2018 г., на който печели първо място. Той участва и печели математически състезания, въпреки пандемията и големите ограничения. От есенното и зимно издания на „Математика без граници“ той завоюва два сребърни медала. Завоюва първо място и златен медал от пролетния кръг.

c