Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Деница Сачева: Над 35 км пътища в област Добрич се ремонтират или проектират

Над 35 км от пътната мрежа на област Добрич са ремонтирани през тази година или предстои да се ремонтират до средата на следващата. За други близо 92 км Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила изработване на технически проекти за основен или превантивен ремонт. Това става ясно от отговора на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на парламентарен въпрос на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, съобщава тя. Припомня, че дейностите, които се изпълняват през 2021 г., са стартирали по време на правителството на Бойко Борисов и са на стойност 35 млн. лв.

От отговора става ясно, че вече са готови три от шест отсечки – 4,5 км от Околовръстния път на Добрич, 5,5 км от пътя, който свързва Добрич и Крушари с румънската граница, както и трасето между Каварна и Българево. Преди да се въведат в експлоатация на последните два предстои да се монтира вертикална сигнализация.

До края на октомври трябва да завършат ремонтите при кръговото на кв. „Рилци“ и разклона за село Врачанци и на близо 8 км от пътя ГКПП Кардам- Генерал Тошево-Добрич-Варна. Единствено 10-километровата отсечка между Ветрино, Тервел и Алеково няма да е готова до края на годината и се очаква да бъде отворена в края на май 2022 г.

Техническите проекти за пълна рехабилитация ще са за два пътя - Генерал Тошево-село Лозница и село Захари Стояново-Дуранкулак. Ще бъдат разработени и още три проекта за частични ремонти на отсечки от пътищата: II-71 Околовръстен път Силистра-Средище-Хитово-Карапелит-Околовръстен път Добрич-Батово-Оброчище, III-901 Шабла-Фар „Шабла“-Тюленово-Камен бряг-Българево-Каварна и III-7105 (Средище-Хитово)-Балик-Козлодуйци-Добрич, съобщава още Деница Сачева.

c