Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Епидемия: Спрян е приемът на заявки за безплатен ученически лагер

Поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти Министерството на образованието и науката (МОН) спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“.

Това бе оповестено от пресслужбата на образователното министерство.

Оттам припомнят, че по пилотната програма бяха одобрени 15 млн. лв. от държавния бюджет, насочени за подпомагане на туризма чрез финансирането на летни лагери за 30 000 деца и придружаващи ги педагогически специалисти.

Одобрените към 8 август т.г. пътувания са на повече от 23 000 деца и преподаватели. Тепърва ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г. включително, уточняват от МОН. Ако последно постъпилите кандидатури отговарят на условията, те също ще получат финансиране.

За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици. Заради повишената опасност от зараза, от МОН са поискали указания от Министерството на здравеопазването с цел безопасно организиране на лагерите. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства, изтъкват от Образователното министерство.

c