Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Децата от Дуранкулак спечелиха в Шабла надпреварата „Бързи, смели сръчни“

Най-бързите, смели и сръчни деца от община Шабла се включиха в емоционално и динамично състезание, което се проведе на морския бряг на къмпинг “Добруджа”. Традиционно надпреварата се организира от Общински детски комплекс – Шабла, и се реализира с финансовата подкрепа на Общинска администрация.

Състезанието и тази година събра на плажа и много зрители, подкрепящи един или друг отбор. Предизвикателствата, които предложи състезанието “Бързи, смели, сръчни” тази година бяха в дисциплините стрелба по цел, стреляне на дузпи, дърпане на въже, слалом между конуси в пясъка, спринт, скачане в платнен чувал и много други.

Със заслуженото първо място се поздравиха децата от Дуранкулак, шабленци останаха втори, а сборната команда на село Крапец зае почетното трето място. След състезателните игри всички участници оформиха Кръг на толерантността – в знак на приятелство и като част от инициативата „STAID – Не на агресията“, която се осъществява по проект към програмата ЕРАЗЪМ от сдружение „Левски – спорт за всички“.

Председателят на сдружението – Люсиен Велчев, специален гост на събитието, раздаде на всички деца значки и светлоотразители. Накрая всички се почерпиха с по заслужена порция сладолед.

c