Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

От 2 ч. през нощта чакат пред Паспортното в Добрич, основно работещи в чужбина

Струпването на много хора пред звеното „Български документи за самоличност” на Областната дирекция на МВР в Добрич продължава. Проверка на Про Нюз Добрич установи, че днес около 10 часа чакащите да подменят личните си документи бяха над 100.

Първите хора идват още по тъмно, около 2 часа сутринта, разказа жена от опашката. Чакащите сами са си създали организация. Изготвени са два списъка – с имената на хора, които подават документи за нови лични карти и паспорти, и такива, които ще ги получават. Чака се поне 3 часа.

Големите опашки пред Паспортно в Добрич не са за първо лято. Обикновено по това време на годината се завръщат работещи в чужбина – Германия, Полша, Великобритания, и използват възможността да подменят личните си документи.

„Чакаме от 8 часа, номер 49 сме”, сподели една от чакащите. В този момент /около 10 часа/ тъкмо бе влязъл гражданин с номер малко след 30. „Сменихме си адресната регистрация и трябва да си извадим и нови лични карти”, разказа добричлия. Той обясни, че със съпругата си живеят и работят в Полша. Дошли си на почивка през лятото и си сменили адресната регистрация. Днес те чакаха за получаването на новите си документи.

Жена сподели, че е номер 54, а току-що е влязъл 31. Тя чакаше от 8.30 часа. Тя също работи в чужбина и използва престоя си в Добрич, за да си подмени документите.

Идвам за втори път, първия имаше още повече хора. Това каза за Про Нюз Добрич възрастна жена, която не работи в чужбина. Разказа, че срокът на личната й карта изтича в началото на септември, но решила да не чака последния момент.

1 485 души от област Добрич са били обслужени от звената "Български документи за самоличност" през изминалата седмица, сочат данни, публикувани в сайта на Областната дирекция на МВР. Най-много са били в Добрич - 1 118 граждани. Най-натоварено е било във вторник, когато са обслужени 346 души, 253 от които н Добрич.

c