Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Над 200 състезатели по кикбокс ще мерят сили за купа "Добротица" в Каварна

снимка: arabsmma.com

От 3-ти до 5-и септември Каварна ще е домакин на първенството по кикбокс и муай тай.

Тазгодишната държавна надпревара ще се проведе в два стила - фул контакт и муай тай.

Съревнованието по муай тай, което е за участници с възраст над 13 години,  е под патронажа на Почетния консул на кралство Тайланд г-н Виктор Меламед, а категории фул контакт 9-10 и 11-12 годишни момчета и момичета е за купа „Добротица“.

Въпреки че в момента тече регистрация на участниците, организаторите от Спортен клуб „Ринг“ съобщават, че в надпреварите се очаква да се включат над 200 участника от над 30 клуба в страната.

Треньорът на каварненския клуб „Ринг“ ще включи в надпреварата 12 свои състезатели.

Дилек Серветова е представител в националния ни отбор на федерацията и спортист на годината за 2019г. в град Каварна, а Кристиян Демиров – от същия клуб, е спортист на годината за 2020г. Той е с второ място в международния турнир за Европейската купа в Хърватия и Балкански шампион от Балкан бест файтър в Сърбия миналата година.

Това ще е пета официална надпревара от тазгодишния календар на Конфедерацията по кикбокс и муай тай. Домакини на предходните четири бяха Шумен, Пазарджик, Бяла /Русе/ и Козлодуй.

Първенството ще се проведе в спортна зала „Олимпиада“ от 3-ти до 5-ти септември 2021г. Входът за зрители е свободен.

Домакините напомнят, че в дните на надпреварите следва да се спазват всички противоепидемични мерки, актуални към момента на провеждане на събитието.

c