Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Избират изпълнител на зимното поддържане в Добрич

Обществена поръчка за зимното поддържане на улици, булеварди, тротоари, подлези, надлези, спирки на масовия градски транспорт и други места за обществено ползване на територията на Добрич обяви Общината.

Поръчката е за два зимни периода. Дейностите ще се изпълняват от 1 ноември до 31 март в зависимост от метеорологичните условия, като може да се извършват по-рано или по-късно от този период.

Зимното поддържане обхваща общинската улична мрежа, общинските пътища, тротоари, подлези, надлези, спирки на масовия градски транспорт и други места за обществено ползване. Ще бъдат премахвани ледени висулки от мостови съоръжения на територията на общината. Дейностите включват подготвителни работи: прегледи на заявените за използване машини и съоръжения от възложителя, осигуряване на необходимите материали, превоз на сандъчета и фигуриране на купчинки от инертни материали на определени места и други, снегочистене (патрулно и периодично) на улиците до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове, разпръскване на минерални материали и химически вещества. Ще бъде събирана и предавана информация за състоянието на уличната мрежа, ще се осигуряват дежурства в извънработно време и в празнични и почивни дни през зимния период. Приоритетно ще се извършва снегопочистване на улиците, като маршрутите са определени по общата схема на линиите на градския транспорт и улици с интензивно движение.

 Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 млн. лв. Крайният срок за подаване на офертите е 7 септември. Те ще бъдат отворени на 8 септември от 14 часа.

c