Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Областният управител на Добрич изпрати в съда Синята зона на Балчик

За гражданите е важно да знаят, че към настоящия момент е спряно действието на гласуваната Наредба и не следва да се заплаща за паркиране в „Синя зона“ в Балчик

Областният управител на Добрич Васил Карапанчев обжалва пред съдадвете решения на Общинския съвет в Балчик, касаещи приемането на Наредба за въвеждане на „Синя зона“ в общинския център и за начина на ценообразуване и такса за престой в центъра на Балчик. Това съобщиха от областната администрация в отговор на отправено от Про Нюз Добрич запитване.

Действията на областния управител са съгласно правомощията му и според указаните в закона ред и начин за осъществяване на контрол по законосъобразността на актовете на общинските съвети.

Припомняме, че веднъж двете решения бяха върнати от областния управител след тяхното приемане на заседание през юни, като във всяко едно от тях са посочени конкретно мотивите, които налагат повторно разглеждане на докладните записки и вземане на ново решение в Общинския съвет. След като Общинският съвет прие повторно върнатите решения във вида, гласувани първоначално, съгласно нормативната уредба, областният управител упражни правомощието си да оспори по съдебен път в Административен съд законността на двете решения. Двете дела – за всяко едно от решенията, са с насрочени заседания през октомври месец т.г.

За гражданите е важно да знаят, че към настоящия момент е спряно действието на гласуваната Наредба и не следва да се заплаща за паркиране в „Синя зона“ в Балчик, подчертават от областната управа.

c