Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изпращаме Радосвет Радев, председателят на БСК-Добрич със силни думи на скръб

Днес е поклонението пред тленните останки на създателя на "Дарик радио" и председател на Съвета на директорите на "Албена" АД

Поклонението пред тленните останки на Радосвет Радев ще се състои днес, 10 август, сутринта в църквата “Св. София”. Председателят на Българската стопанска камара и създател и изпълнителен директор на Дарик радио почина внезапно на 61-годишна възраст на 6 август.

Радосвет Радев поема управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния председател Божидар Данев. Той бе председател на Надзорния съвет на "Доверие - Обединен холдинг" АД и председател на Съвета на директорите на „Албена“ АД. Бе и председател на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация „Буров“.

Радев беше създател на Дарик радио, притежаваше над 25 % от „Медиамикс груп“ ООД, „Дарик Радио “ АД, „Дарик Холдинг“ АД, Рекламна Агенция Дарик (Рад) ЕООД. Участваше в управлението на следните дружества или кооперации като прокурист, управител или член на съвет: „Албена“ АД , „Дарик Радио “ АД, „Дарик Холдинг“ АД, „Приморско клуб“ ЕАД, „Дарик академия“ ЕООД, „Дарик 90 София“ ЕООД „Цитадела“ ЕООД, „Доверие Обединен Холдинг“ АД, „Медика“ АД, „Доверие-Капитал“ АД. Беше председател на Съвета на директорите на най-голямата туристическа компания у нас “Албена” АД.

Носител е на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ с огърлие (Указ № 200/2010 г.) за особено значимите му заслуги в областта на културата и е Доктор хонорис кауза на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Председателят на Управителния съвет на Стопанската камара в Добрич Николай Радев изпрати съболезнователен адрес до семейството на Радосвет Радев, до екипа, ръководството и членовете на Българската стопанска камара.

В него се казва:

Шокиращата новина за неговата кончина дълбоко ме покруси. Радосвет беше силно свързан с Добричкия регион в бизнес и личен план. Лично за мен той беше ментор, приятел и силна опора. Загубата му е невъзстановима и оставя огромна празнина!

Казват, че няма незаменими хора, но Радосвет е именно такъв – огромен Човек, с огромни мечти, огромен размах и огромно значение за всички нас. Радосвет ни завеща изключителния си усет към бизнеса и свободата, усет към изкуството, красотата и човечността.

Поднасям искрените си съболезнования и съпричастност! Скърбя с всички Вас! Той остава

завинаги в сърцето и ума ми!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

С УВАЖЕНИЕ,

НИКОЛАЙ РАДЕВ

Председател на УС на СК-Добрич

c