Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кадрови проблем във Филиала на спешната помощ в Ген. Тошево

За проблем във Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в Генерал Тошево сигнализираха наши читатели. Те споделиха, че там през деня работи един медицински фелдшер. Когато той е на адрес Филиалът затварял.

Про Нюз Добрич се обърна към д-р Огнян Господинов – директор на ЦСМП, към който е Филиалът в Ген. Тошево. Той обясни, че понякога може да се случи и така – един медицински фелдшер да е на смяна. По думите му в това няма проблем. „При спешен случай трябва да се звъни на тел. 112 и се изпраща линейка”, каза д-р Господинов. Според него пациентите предпочитат да отидат във Филиала вместо да изчакат пред кабинетите на джипитата си 10 минути. Понякога само за да им измерят кръвното налягане. Лекарят допълни, че кабинетите на личните лекари са в същата сграда.

По думите на д-р Господинов в повечето случаи към Филиала се обръщат хора, които не са със спешни състояния. Рядко били болните, които са докарани от някой роднина.

Директорът на ЦСМП каза, че има недостиг на кадри във Филиала на спешната помощ в Ген. Тошево. Това обаче не влияе на качеството на работата, категоричен е той. По повод проблема с кадрите днес ще се проведе среща при кмета на Ген. Тошево Валентин Димитров, на която д-р Господинов е поканен да присъства.

c