Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Вече две години воняща на фекалии локва се разлива на пътя от Добрич за с. Богдан

Огромна воняща локва тормози от повече от две години всички пътуващи по пътя от Добрич към вилна зона „Лозята“ и село Богдан. Миризливото място се намира точно под бившия ресторант „Папино“, малко преди футболното игрище. Според хора от района от отходни канали на пътя и край него изтичат фекалии и особено сега, в горещините наоколо буквално не може да се диша.

Росен Русев живее във вилната зона на около километър от мръсната локва. „По два пъти дневно минавам през нея. Като се намокрят гумите на колата, вкарвам миризмата в гаража си. Същото важи за всички, които живеят във вилната зона – това са над 100 къщи“ сподели пред Про Нюз Добрич Русев.

От повече от две години локвата си е там и мирише. „Многократно съм се обаждал на диспечера на ВиК, даже вече не ми вдигат. Миналата седмица във вторник подадох сигнал в Общината. В четвъртък се обадих на инж. Добринка Михова (б.р. главен експерт ВиК в Община Добрич). Обясних й за проблема, който се явява на територията на общината, и тя каза, че преди месец е имало сигнал по същия повод. Обеща да вземе отношение“, обяснява Русев.

Той казва, че многократно е виждал там камиона, който чисти каналите, но ефектът е само за седмица и вонящата локва се появява отново. Според него има проблем със самия канал, който явно постоянно се запушва и мръсотията изтича навън.

„Това си е жива зараза. Това не мирише на море, мирише на фекалии. Оттук минават постоянно деца с колелета и разнасят мръсотията. Като нищо може да пламне някоя болест. С гумите на колите пък се разнася по дворове и гаражи“, казва още Росен Русев.

Според него там ВиК трябва да направи кардинален ремонт. Преди две години е подавал сигнал до РИОСВ Варна с идеята, че инспекцията отговаря за опазването на околната среда. Оттам му отговорили, че нямат право да разпореждат на ВиК, но ще направят каквото могат. Скоро след това мръсотията била изчистена, но после отново станало същото.

Про Нюз Добрич ще потърси за мнение институциите, които имат отношение към проблема.

c