Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Депутатът Албена Симеонова предлага ограничен достъп на автомобили до Болата

Ограничаване на автомобилния достъп до плаж Болата, тъй като натовареният трафик през лятото замърсява и унищожава околната среда, предлага Демократична България – Добрич. Идеята е да има изключение само за регистрирани рибари.

Това беше обсъдено на среща на народния представител Албена Симеонова, арх. Надежда Пампорова и Милена Керанова от Демократична България – Добрич със Стелиан Томов, председател на Инициативен комитет „За туризма на Калиакра“.

Тема на срещата бяха морските буни и пътищата до залива Болата и нос Калиакра. Обектите се нуждаят от спешен ремонт, но настоящият им статут като част от резервата „Понто-сарматски степи“ не позволява подобна намеса от страна на държавата.

Албена Симеонова и Демократична България – Добрич се ангажират да подкрепят жителите на Община Каварна за промяна статута на съоръженията и да работят за възстановяване, запазване и развитие на местността.

Обмисля се и изграждането и оборудването на буферен паркинг край село Българево или на разклона над залива, откъдето плажуващите да бъдат извозвани с екологичен транспорт.

Обсъдено беше и откриването на пазар, където местни занаятчии и селскостопански производители да предлагат ръчно направени сувенири и земеделска продукция.

c