Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Жена загина при катастрофа край Каварна, мъжът й е осъден, но виновният избяга

Условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок наложи Окръжният съд в Добрич на мъж, причинил по непредпазливост смъртта на спътничка. Отнета му е книжката за 2 години.

 Подсъдимият Д.И. е признат за виновен в това, че на 14 юли 2019г., по главен път I-9 Дуранкурлак – Варна, в района на Каварна, е нарушил Закона за движение по пътищата правила и по непредпазливост е причинил смъртта на жената, която пътувала на задната седалка в колата.

На Т-образното кръстовище за Каварна шофьорът изгубил контрол над управлението на автомобила. Колата излязла от пътя и се ударила в крайпътно дърво.

44-годишна жена загина на място при автомобилна катастрофа край Каварна

 Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.

 Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.

Припомняме, че зад волана на лекия автомобил Мерцедес беше Диан Алексиев от Варна. При катастрофата загина 44-годишната му съпруга, а 9-годишният им син се озова в болница.

Както Про Нюз Добрич тогава писа, катастрофата е предизвикана заради камион, който избягал от местопроизшествието, докато Диан вадел съпругата и детето си от смачканата кола.

Виновникът за катастрофата със загинала край Каварна избягал, търсят свидетели

Дни след тежкия инцидент съпругът написа:

Търся свидетел на катастрофата, който е видял всичко, вкл. и оранжевия камион с дълга база с буква S отстрани, като част от надпис, видяна от детето. Не е успял да прочете целият надпис, понеже бил на чужд език…

Т- образно кръстовище над Каварна с няколко пътни сергии на главния път. Неделя – 14 Юли, около 20,20 ч. Човекът с камиона избяга от мястото, докато се опитвах да извадя семейството си от колата… Най-вероятно, е завил в посока към Каварна.

От банкета вдясно на главния път посока Варна, където са самите сергии, направи ляв завой в посока към Каварна и застана перпендикулярно на главния път с предимство. В този момент аз се движа с лек автомобил Мерцедес комби по посока Варна по същия главен път и, за да избегна удар в камиона, свивам вдясно, непосредствено след сергиите и се забивам в крайпътно дърво, което даже не се виждаше от храсталаци, обрасли около него…. “

Той търсеше съдействие към всички, които по същото време са минавали в района и са станали свидетели на инцидента.

Снимката е илюстративна

c