Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Как и къде може да се паркира в курорта Албена?

В горещите юлски дни и особено през уикендите плажът на курорта Албена се пълни с хора, привлечени от офертата от 1 лев за чадър и шезлонг.

Как и къде може да се паркира в комплекса? Безплатен е паркинг “Лазур”, който се намира в горната зона, по пътя за Балчик, съобщават от курорта. Срещу 5 лева за цял ден може да се паркират автомобили и на паркинг “Автогара”, който се намира от дясната страна, на входа на ваканционното селище. Той има 800 паркоместа.

Първите 30 минути са безплатни за всички зони за паркиране в Албена, които са 4.

Един билет осигурява единичен вход - влизане и паркиране за 24 часа, с изключение на паркинг Лазур, който е безплатен. Таксите за паркиране в Синята зона е 10 лева. Тя е с капацитет над 1200 паркоместа.

Зелената /крайморска/ зона ще бъде активирана от 24 юли до 29 август 2021 г. през дните събота и неделя за времето от 08:00 до 20:00 часа. Цената за паркиране и престой за срок от 30 минути до 23 часа и 59 минути е 20 лева с включен ДДС. Дължимата цена се заплаща преди напускане на съответната Зелена зона.

На гостите на хотелите не се начислява допълнителна такса за Зелена зона. Тези гости е необходимо да имат издадена карта за многократен достъп или да заверят билета си за еднократен достъп на рецепцията в хотела на настаняване.

„Припомняме, че старанието да ограничим присъствието на моторни превозни средства в Албена е част от Зелената ни мисия, за да запазим това невероятно място винаги чисто и красиво“, посочват от курорта. 

c