Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Изправи се! Ние идваме!" подкрепя протестиращите от Стожер и Българево

"Във връзка с протеста в село Българево и провелия се днес протест в село Стожер, ние от коалиция "Изправи се! Ние идваме!" подкрепяме исканията на гражданите за смяна на ръководството на ВиК Добрич, подмяна на ВиК инфраструктурата в областта и възстановяване на процесите по пречистване на питейна вода" - това заявяват от коалицията в съобщение до медиите.

От там припомнят, че по искане на Димитър Делчев, народен представител от коалиция "Изправи се! Ние идваме!" и председател на "Движение България на гражданите" бе проведена среща със служебен министър Виолета Комитова по случая.  След подадения от него до МРРБ сигнал, в момента се извършва проверка по случая, която ще приключи след две седмици.

"Настояваме за незабавното освобождаване на изпълнителен директор на ВиК Добрич, Тодор Гикински и ревизия на дружеството. Считаме, че липсата на достъп до постоянно течаща вода в двете села повече от 3 месеца не приляга на европейска държава в 21 век, вреди на хората и съсипва предприемачите и туризма на засегнатите територии", посочват още от "Изправи се! Ние идваме!".

c