Водещи новини Политика

Вижте кои са народните представители от Добрич в новия парламент

Шестимата народни представители от Осми Добрички многомандатен район ще положат клетва днес, заедно с колегите си от 46-ото Народно събрание.

Никой от избраните в региона не се е отказал. Д-р Ивайло Христов /ИТН/, който беше избран и от Варна, избра да влезе в парламента от Добрич.

Ето шестимата, които днес ще положат клетва като народни представители от област Добрич, като четирима от тях бяха и в 45-тия парламент:

Има такъв народ:

– Дилян Господинов

Роден на 17 декември 1978 г.

Средното си образование завършва в ЕГ ”Гео Милев” в Добрич.

Бакалавър “Социални дейности”, магистър “Международни икономически отношения” от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

От 2006 г. е управител на фирма за международна търговия.

Областен координатор на ПП “Има такъв народ”.

 Семеен

Народен представител в 45-ото Народно събрание

– Д-р Ивайло Христов

Лекар, хирург, експерт по здравен мениджмънт и управление на лечебни заведения, един от експертите в сектор „Здравеопазване“ на „Ива такъв народ“

Завършил ВМИ –Плевен –медицина, Специализация-хирургия-МУ-София,Здравен мениджмънт –СА Димитър Ценов Свищов Специализация-хирургия и управление –МУ –Падуа-Италия
34 годишен опит като хирург и 21 като управител и директор на различни по големина лечебни заведения. Участие при разработването на нови лечебни заведения както и на програми и мерки за преструктуриране на такива с влошено финансово състояние. Опит от участие във военния контингент на НАТО в Афганистан.
През 2020 участва в екипа създал оригинална българска програма за рехабилитация на пациенти пребуледували Ковид

ГЕРБ – СДС
 Деница Сачева

Родена на 2 ноември 1973 г.

По образование е магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград.

Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции – от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане. През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти” в Националната здравноосигурителна каса. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия.

От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика. В периода май 2017 – декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката.

Народен представител в 45-ото Народно събрание.

Член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, областен координатор на партията

БСП
– Димитър Данчев

роден на 31.10.1978 г., гр. София.

Завършено образование: Икономически университет Виена, Австрия, магистър бизнес администрация; Университет за Национално и световно стопанство, София, бакалавър Международни икономически отношения; 91-ва Немска езикова гимназия Константин Гълъбов, София

Преди да влезе в парламента е бил Председател на Съвета на директорите на Сортови семена – София АД; януари 2012г. до сега експерт към комисията по местно самоуправление и нормативна уредба към СОС; юли 2006 – юли 2009 Ръководител служба по търговско-икономически въпроси при ГК Мюнхен, Германия, втори секретар.

Народен представител в 44-ото Народно събрание.

ДПС
– Д-р Хасан Адемов

Роден на 24 януари 1953 година

През 1979 година завършва Медицинския университет във Варна и специализира анестезиология и реанимация.

На местните избори през 2011 година, той е издигнат от листата на ДПС като кандидат за кмет на Разград. Класира се на трето място.

По време на епидемията от Коронавирусна болест 2019, той е първият български депутат с доказана положителна проба.

Хасан Ахмед Адемов е български политик, народен представител от парламентарната група на ДПС в 38-ото, 39-о, 40-о, 41-вото, 42-рото, 43-то и 44-то и 45-ото Народно събрание и министър на труда и социалната политика (2013 – 2014 г.)

Демократична България
– Албена Симеонова

Родена на 27 юни 1964 г.

Завършила е СУ „Св. Климент Охридски”, със специалност биология и химия. По-късно специализира Агроекология и Управление на околната среда в САЩ, но вече 20 години живее в гр. Никопол, за да е по-близо до земята си.

Предприемач в сферата на биологичното земеделие, потомствен лозар и дългогодишен производител на вино. Председател е на най-голямата в България браншова организация на биоземеделци – „Биопродукти“. Член е на Националния съвет на „Зелено движение“.

Занимава се с отглеждането на 290 дка лозя в землището на с. Любеново, и е сред крупните винопроизводители в Дунавския регион на България.

Народен представител в 45-ото Народно събрание

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *