Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Момче блъсна с колело малчуган в центъра на Добрич, дори не спря да помогне

Дете на година и девет месеца е блъснато от велосипедист в центъра на Добрич, който дори не спира да му окаже помощ. За това разказва в социалната мрежа нашият съгражданин Христо Контев, който публикува и видео на инцидента.

Случаят е от вчера, когато Контев със съпругата си и детето им Кристиан се разхождали по центъра. Момченцето обичало да тича, да гони и да храни гълъбите. Бащата влязъл в магазин. 15 секунди по-късно Кристиян бил блъснат и съборен на земята от минаващо от там момче на велосипед, с което бил и баща му, също на колело. 

Кристиан е добре, няма счупено или натъртено, размина се с много рев и уплаха, споделя Контев.

Той разказва, че съпругата му се развикала, така, както би реагирала всяка майка, виждайки как блъскат детето й. Но изразява възмущението си от коментар по неин адрес: „Що не си гледаш детето, ма”, както и от пълната липса на интерес и извинение за случилото се от страна на момчето и баща му.

„Няма да подадем сигнал към полицията. Не ме интересува кой е бащата на детето с колелото. Пожелавам на него и семейството му да бъдат живи и здрави и не ги блъскат”, пише Христо Контев. Той иска възможно  повече хора да видят видеото.

„Посланието ми към всички родители е да научим децата си да пазят другите хора около тях – допълва бащата. - Нека да ги научим да се извиняват когато грешат и да оказват помощ на чуждите хора при нужда и възможност да помогнат. Защо да нe бъдем по-човечни?”

Виео от инцидента можете да видите на линка по-долу:

https://www.facebook.com/1133745634/videos/pcb.10225013028409595/1496237004070804

c