Бизнес Водещи новини - дясно Общество Спорт

Новият треньор на Добруджа 07 Лазар Лазаров: Основното сега е да създадем ядро от добри играчи

Лазар Лазаров е новият старши треньор на волейболния Добруджа 07. Той на 32 години, добричлия, свързан местния волейбол.

„Бях поласкан от поканата и доверието, което ми оказаха президентът Тодорин Ненчев и УС на клуба. Искам да им благодаря за тази възможност, защото това е един невероятен шанс за млад треньор, като мен. Сигурен съм, че моят екип ще даде всичко за нашия град, защото това е нашият Добрич. Професионализмът си е професионализъм, но когато имаш лична кауза, винаги даваш повече от себе си, за да може публиката да се радва на своя отбор“, заяви за Про Нюз Добрич Лазаров.

Той е учил в Езикова гимназия „Гео Милев“ /английска паралелка/, в Хуманитарната гимназия и в НСА. Като състезател е играл в „Иванов клуб“ , „Калиакра“ (Каварна), Добруджа 07. След прекратяване на състезателната си кариера става статистик на Добруджа 07, три сезона е пом.-треньор в Левски, бил е в Иран като помощник на бившия треньор на Добруджа 07 Мирослав Живков. През последния сезон Лазаров бе треньор на женския тим на Марица (Пловдив), а вече пета година е помощник-треньор на женския национален тим.

„Първата ни задача е да окомплектоваме състав. След това ще вземем решение кога ще започне подготовката. В момента вървят активни преговори с играчи, очаквам до седмица нещата да се изяснят. Да, селекцията закъснява, но това не е само при нас, има още два-три отбора в същото положение. Варианти има, ние ще се опитаме да създадем добър колектив и да се представим достойно“, посочи новият треньор.

Той заяви, че в момента не може да се говори за конкретни цели. По думите му основното сега е да може да се създаде ядро от състезатели на добро ниво и да се конструира философия и стил на игра.

„Всяко начало е трудно, но ние винаги търсим най-доброто във всяка ситуация. Никога няма да е лесно, но е важното в крайна сметка да осъществим това, което имаме като идея и визия за отбора, да показваме във всеки мач добри игри, независимо от съперника. Важно е един отбор да има лице, да има облик, да се вижда идеята, с която този тим играе. А резултатите би трябвало да следват“, изтъкна Лазаров.

В момента той е с националния женски отбор, който води подготовка за Европейското първенство в Пловдив.

 Снимка: БгВолейбол

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *