Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изявени деца ще се обучават безплатно в 5 и 6 клас в ЧСУ „М. Монтесори” в Добрич

Конкурс за изявени деца, които ще се обучават безплатно в частното ОУ „Мария Монтесори” в Добрич, обявиха от учебното заведение. Допустими кандидати са бъдещи петокласници и шестокласници, които не са настоящи възпитаници на училището и притежават високи постижения на областно, национално и международно ниво в някоя от следните области:

  • • наука
  • • изкуство
  • • спорт

След явно гласуване комисия ще избере общо 6 ученици за паралелките в 5 и 6 клас, които да се обучават безплатно през 2021/ 2022 учебна година. За всяка следваща учебна година наградените деца ще запазват безплатното си обучение, ако имат отличен успех над 5,60 и/ или продължават да имат високи постижения в науката, изкуството и спорта.

Кандидатстването става чрез изпращане на писмо до ЧОУ „Мария Монтесори“ на choumontessori@gmail.com с кратко представяне – как се казва ученикът, на колко години е и какви са постиженията му. Трябва да бъдат приложени снимки на изяви, награди, сертификати и др. Срокът за подаване на информацията е 15 август включително.

Комисия от професионалисти ще покани родители и деца, които отговарят на изискванията за допустимост, на среща разговор в периода 16–27 август. Съставът на комисията е: Надежда Иванова – историк, преподавател; Иван Иванов – шампион по плуване, преподавател; Ана Иванова – българист, преподавател; Калоян Костадинов – директор на ЧОУ „Мария Монтесори“ и преподавател по английски език.

Селектираните кандидати ще бъдат обявени на 31 август.

c