Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Млада учителка с най-много преференции в община Тервел

Осем жители на община Тервел са участвали в листите за народни представители и за тях е имало възможност да се гласува с преференции, съобщават от местната администрация. Сред тях е нямало водачи на листи.

Най-много преференции е събрала Нефизе Кадир от листата на ГЕРБ-СДС. Тя е млада жена, работи като учител. Предпочетена е за народен представител от 409 души в общината, като от тях 304 са преференциален вот от с. Зърнево – родното й село. На ниво област Добрич Нефизе Кадир има 511 преференции, т. е. само седем по-малко от събралия най-много преференции в листата на ГЕРБ-СДС Красимир Николов.

Броят на гласувалите до 20 часа вчера в община Тервел е 5 654 души. Те са дали своя вот в 32 изборни секции, в т. ч. една в Дома за стари хора. Не са подадени заявления за подвижна секция и не е имало такава.

Резултатите са както следва: първа политическа сила в община Тервел е  ГЕРБ-СДС с 2045 гласа. След нея по предпочитания на гласоподавателите се нарежда ДПС с 1704 гласа. Трета сила е „Има такъв народ“ с 697 гласа. На четвърто място  БСП с 576 гласа. “Демократична България„ има 163 гласа, „Изправи се! Мутри вън!“ - 102 гласа , а Българските патриоти – 81 гласа.

Данните са обобщени от публикуваните на електронната страница на Районната избирателна комисия в Добрич протоколи на секционните избирателни комисии и сумарни данни на ниво област Добрич, посочват от Община Тервел.

c