Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Семейство си дойде от САЩ в Добрич и гласува за нов парламент

Семейството на Димитрина и Жечо Иванови живеят от 18 години в САЩ, в Чикаго. Днес те са си в Добрич и дадоха отидоха до избирателната секция в квартал "Добротица", за да гласуват.

Заминали през 2002 година. Не от нужда, успешен бизнес имали и тук – магазин за хранителни стоки „Звезда“ и бизнес в Албена, а заради американската мечтата на мъжа й Жечо. Да отидат, да видят Статуята на свободата, да поработят малко, пък тогава ще решават. И така вече 18 години. През това време успели да си дойдат около 6 пъти – по веднъж на всеки три години, защото работата и сегашната обстановка не позволяват да отсъстват. Двамата семейно са шофьори на ТИР и имат договори за изпълнение. Карат собствен камион от 15 години, през годините ги увеличили до три, но трудно намирали работници. Затова ги продали и сега са само двамата.

Почти всеки път сме гласували, но толкова амбициозни не сме били, сподели пред Про Нюз Добрич Димитринка. За последно са си били тук през 2018 г. Тази година съчетали идването си с изборите.

Димитринка от Добрич – до Чикаго и назад 18 години по-късно

„Пуснах заявления в срока, който беше даден. Най-интересното беше, че дори и дъщеря ми реши в последния момент да даде нейния глас и се надяваме този път промяната да бъде реалност“, сподели Дида, както всички я наричат.

Категорична е, че гласуването днес е много важно, за да започне България да се развива като една истинска европейска държава или по-точно страна, в която да се живее нормално, в която да има развита икономика и от която да няма хора, които да я напускат.

Казва, че сърцето й е в САЩ, защото мъжът й и децата, а отскоро и внукът й, са там, но душата й е тук – в родното място. При близначката й, брат й, племенниците и цялото й голямо семейство. . Мечтае един ден да се върне в Добрич, макар да знае, че децата й няма да я последват. Техният живот е в САЩ, но тя е готова да дели времето между двата континента.

На снимката: Димитрина със своята сестра близначка в Добрич

c