Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Отопляема автобусна спирка правят за децата в с. Гуслар

Обществена поръчка, която предвижда изпълнение на строителни работи, чрез които ще се извърши текущ ремонт на малка сграда на автоспирка, разположена на пътя Тервел-Безмер-Гуслар, в началото на с. Гуслар, обяви Община Тервел. Целта е спирката да възстанови предназначението си да бъде затворено пространство. То ще се отоплява през зимния сезон, когато децата от с. Гуслар изчакват транспорт, за да отидат до училището и детската градина в съседното село Безмер.

Спирката е постройка, изпълнена с тухлени зидове и бетонова плоча. Обособено е помещение, което има и предверие. Зидовете и покривната плоча са в добро състояние. Липсват дограмите – общо три прозореца и две врати. Мазилките – вътрешна и външна, са изцяло негодни. Замазката по пода също е негодна за ползване.

От избрания изпълнител ще се изисква да постави нова дограма – врата и прозорци, да измаже с вътрешна мазилка стените и таваните (без да ги боядисва), да положи външна гладка мазилка на фасадите, да ги грундира и да ги боядиса с фасаген. Възложителят, с работници, заети по програми и мерки за заетост в Общината, ще изпълни подова настилка и ще боядиса вътрешността на помещението.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 5 583.33 лева без ДДС. Оферти се подават до 25 юли, отварянето им ще е на следващия ден в 14 часа.

На снимката: автоспирката в тервелското село Градница

c