Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Съдът в Генерал Тошево осъди сириец за нелегално преминаване на границата

Районният съд в Генерал Тошево призна за виновен и осъди сирийския гражданин Г.М.А  , за  това, че на 22 май т.г., през ГКПП – Кардам е излязъл през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта. Той е бил укрит в прикачено ремарке на товарен автомобил, регистриран с неустановен регистрационен номер, образец на Република Украйна.

Съдът налага на подсъдимият наказание "Лишаване от свобода" за срок от три месеца, като отлага изтърпяването на наказанието с изпитателен срок от три години. Възпитателната работа по отношение на подсъдимия се възлага на служба „Миграция” към МВР. Подсъдимият е осъден и да заплати сторените по делото разноски.

През последните седмици на ГКПП Кардам бяха задържани няколко нелегални имигранти, скрили се в ТИР-ове, без знанието на шофьорите.

Трима афганистанци пък бяха осъдени от съда в Ген. Тошево на 10 юни за това, че на 30.03.2021 г,. между 131-132 гранични пирамиди са излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Присъдите бяха условни. Оттам-насетне те се поемат от Служба „Миграция“.

На 19 май т.г. Районният съд в Генерал Тошево също осъди нелегални имигранти - двама палестинци, за опит да преминат нелегално границата при Кардам. Двамата получиха условни присъди. На 10 май същата присъда получи непълнолетен афганистанец.

c