Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Четири купи завоюва формация „My Dance” от Добрич в конкурс за танци

Четири купи завоюваха талантливите възпитаници на Балетна формация „My Dance” от Добрич в конкурса за танци „Магията на танца”, който се проведе в Шумен, съобщи ръководителят и хореограф на школата Пламена Петрова.

В категория съвременни танци в различните възрастови групи те се явиха с част от танците от танцовия спектакъл „Хари Потър и философският камък“, като във всяка възрастова група спечелиха купа. Най-малките, които поради грешка на организаторите бяха поставени във възрастова група с по-големи деца, грабнаха специалната награда на журито и купа за танците „Таласъмите от Гринготс“ и „Вълшебната арфа“. При по-големите момичета танците „Хелоуин в Хогуорст“ и „Ключове“ извоюваха купа и трето място. Най-големите момичета впечатлиха публиката, журито и дори водещия на конкурса с танците „Куидич мач“ и „Дяволска примка“ и грабнаха купа и второ място.

В категория характерни танци най-малките и най-големите момичета от БФ “My Dance” участваха с по един танц – „Фламенко“ и „Ориенталски танц“. Там те бяха отличени от журито с награда за хореография и купа. „Ориенталски танц“ изпъкна и с техниката, която Юлия Георгиева преподаде на момичетата в няколко семинара през изминалата година. Също така се включи с прекрасни корекции по хореографията на танца.

Юлия Георгиева е преподавател, хореограф и танцьор във Франция от години. Участник e в световни турнета с Kazafy Troupe France, Bellydance Evolution и много други. Води Bellydance класове за напреднали и начинаещи. Bellydance танците са изключително популярни във Франция и в нейните групи се включват възрастни и деца.

c