Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

С броене от 1 до 12 ще огласят Тервел абитуриентите от СУ „Й. Йовков”

Днес е абитуриентският бал на зрелостниците от СУ „Йордан Йовков” в Тервел. За Про Нюз Добрич класният ръководител на 12 клас Силвия Александрова съобщи, че празничната вечеря ще е в Ловен клуб „Дияна” в Тервел. По традиция разноските за балната вечер се поемат от Общината. М. г. е била подготвена и заря.

Изпращането на завършващите, или Денят на абитуриента, се проведе на 22 юни в двора на учебното заведение. На него тържествено бяха връчени дипломите за завършено средно образование на дванадесетокласниците. Учредителят на стипендия “Иван Денев”- Деян Денев, син на учителя   Иван Денев, удостои с тазгодишната стипендия абитуриента Борислав Борисов. Стипендия “Бялата лястовица” бе присъдена на Виктория Великова, Анна-Мария Колева, Иванина Денева, Фердание  Сали, Ерай Селяйдин, Борислав Борисов – за отлично представяне на държавните зрелостни изпити.

23 млади хора завършиха тази година СУ „Йордан Йовков”. Отличници са 12 от тях, сподели класният ръководител. Тези, които са с успех над 5.50 през четирите години – от 8 до 12 клас, получиха златни медали, а останалите отличници - сребърни. Зрелостниците се представиха достойно на двете матури. Средният успех по Български език и литература /БЕЛ/ е добър 4,35, по Биология и здравно образование е много добър 4,57, по Английски език е отличен 5,51, по Цикъл „Философия“ е много добър 4,67, по История и цивилизация е много добър 4,92. Отлични оценки на матурите имат 7 ученици.

Всички абитуриенти ще кандидатстват за продължаване на образованието си, посочи Александрова. Две дванадесетокласнички са решили да учат Медицина. Други са предпочели педагогически специалности във Великотърновския университет. По думите на класния ръководител по-голямата част от възпитаниците й са се насочили към Велико Търново и София, няколко към Икономическия университет във Варна. Има зрелостници, които са се явили на предварителни кандидатстудентски изпити във Велико Търново и вече са приети.

Чувствата, които ме вълнуват при изпращането на абитуриентите, са смесени тъй като това ми е първият випуск, сподели Александрова. „Щастлива съм, че завършват. Но от друга страна ми е много тъжно, че повече няма да ги виждам, поне не в училище. Няма ден, в който да не си поплача. Радвам се на техните успехи и като цяло много ще ми липсват”, каза класният ръководител.

Силвия Александрова пожелава на абитуриентите преди всичко да бъдат здрави. „Да бъдат много уверени в себе си, защото знам, че могат”, допълни тя.

c