Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Нов апарат ще получи Детско отделение в Добрич благодарение на дарени капачки

Нов медицински апарат ще получи Отделението по педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич благодарение на набрани средства от Сдружение „Заедно правим добрини”, съобщи за Про Нюз Добрич Йоанна Койчева от организацията. Дарението ще бъде връчено в понеделник – 28 юни.

Припомняме, че Сдружението е организатор на Кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич”. Пластмасовите капачки и жълтите стотинки, с които е закупен апаратът за Детско отделение, са набрани преди Деня на рециклирането в Добрич. Той се проведе на 29 май. В рамките на инициативата бяха събрани 4 700 кг капачки и 3477,64 лв. жълти стотинки. Средствата от тях ще бъдат използвани за закупуване на други апарати за болницата, посочи Койчева.

Детско отделение ще получи трансдюсер, съобщи за Про Нюз Добрич началникът му д-р Йовчо Йовев. „Трансдюсер е сондата, която се прибавя към ехографа, за да стане по-добър за ехография на коремни органи, за да стане възможна ехография на тазобедрени стави, щитовидна жлеза и други малки органи”, обясни лекарят.

c