Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Община Шабла получи специализиран автомобил от немската благотворителна организация „Интерхелп“

Община Шабла получи ценно дарение от немската благотворителна организация „Интерхелп“ с председател Улрих Беман. Това е специализиран автомобил, който ще бъде използван от потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в Шабла, съобщават от Общината в морския град.

На церемонията по връчване на дарението присъстваха директорът на ЦСРИ Дарина Йорданова, д-р Йорданка Стоева – председател на Общинския съвет, кметът на Общината Мариян Жечев, както и хората, транспортирали специализирания автомобил - Томас Бреткоф и Михаел Йомпенер.

В приветствието си д-р Стоева каза, че след двегодишно прекъсване, общината отново възстановява връзките си с „Интерхелп“. За хората с увреждания това е поредното дарение. Припомняме, че по линия на немската благотворителна организация, ЦСРИ получи обзавеждане, Домашния социален патронаж в града – автомобил за разнос на храна, а Общината – противопожарен автомобил.

„Петнадесетгодишното приятелство между Общината и немската организация е хубаво да се използва за нуждите на хората“, каза д-р Стоева. Тя благодари на Томас Бреткоф и Михаел Йомпенер – хората, които изминаха хиляди километри до Шабла. На потребителите пожела да използват автомобила със здраве, защо не и извън пределите на България.

„Чрез Вас искам да благодаря на г-н Беман и „Интерхелп“ за ценното дарение. То пристигна точно навреме. Хубаво е, че автомобилът е специализиран“, каза кметът Мариян Жечев. Той пожела на хората да ползват транспорта с положителни емоции и да им служи дълго време.

Новата придобивка бе осветена от отец Павел Максимов.

Томас Бреткоф имаше честта да връчи ключовете на автомобила и придружаващите го документи на кмета на общината. Гостът от Германия получи благодарствен адрес от кмета на общината и председателя на Общинския съвет до г-н Беман и „Интерхелп“.

В духа на приятелския тон, Бреткоф каза, че доколкото познава г-н Беман, с радост пак ще дойдат в Шабла за поредното дарение.

Седемгодишната Пламена Димитрова поздрави присъстващите със стихотворението „Обич“ на добруджанската поетеса Дора Габе.

С изпълненията на ФГ „Добруджанка“, с ръководител Жана Рачева при НЧ „Зора 1894“ Шабла завърши официалната част. След това Бреткоф и Йомпенер разгледаха ЦСРИ – кабинета по трудотерапия и помещението за рехабилитация. Те се запознаха с работещите специалисти, които обгрижват потребителите.

c