Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

63 таланти от пет държави са допуснати до втория етап на конкурса „Сарандев” в Добрич

63 изпълнители са допуснати до втория етап на Европейския поп-рок конкурс „Сарандев”, който ще се проведе в Добрич, съобщават организаторите от Общинския младежки център „Захари Стоянов”. Тази година ще е неговото юбилейно 30-о издание. Желание за участие в певческата надпревара са заявили общо 86 млади поп изпълнители.

Сред допуснатите са таланти от пет държави, съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят на Студиото за поп-рок певци „Сарандев” към Младежкия център Елена Карабельова. Те са от България, Узбекистан, Казахстан, Украйна и Северна Македония. Заради пандемичната обстановка обаче не се знае кои от допуснатите чужденци ще могат да пристигнат в Добрич.

Европейският поп-рок конкурс ще се проведе на 14, 15 и 16 юли в ОМЦ „Захари Стоянов”. Първата вечер участниците ще изпълнят песен на роден език, а във втората – песен по избор. В третата вечер е Гала концертът.

Най-много допуснати има в първа възрастова група /11-14 години/ - 26 певци. Във втората възрастова група /15-18 години/ те са 22, а в трета /19-30 години/ – 15.

Изпълненията на участниците в „Сарандев” ще се оценяват от компетентно международно жури. Наградният фонд е 5 000 лева. Присъждат се Grand prix – 1 000 лева, авторска статуетка и грамота, парични награди, призове и грамоти в трите възрастови групи, поощрителни и специални награди.

c