Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Над 1000 души останаха възхитени от стънт и дрифт шоу в Добрич

Невероятно стънт и дрифт шоу, наблюдавано от над 1 000 души, се проведе вчера в двора на Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов” в Добрич. То бе първата проява от отбелязването на 80-годишнината от създаването на учебното заведение, съобщи за Про Нюз Добрич инж. Минко Минков – преподавател по практика на компютърните специалности и главен организатор на събитието.

Идеята беше да покажем, че стънтът – акробатика с мотори, и дрифтът – с автомобили, че високите скорости са за пистата, за точно обособените места, а не за улицата, сподели инж. Минков. Той даде за пример няколко инцидента, които станаха в Добрич през последните месеци и завършиха трагично. „Искахме да предадем на младите хора посланието да не правят тези неща по улиците, да не карат бързо, да спазват правилниците”, каза учителят.

В стънт и дрифт шоуто демонстрации направиха професионалисти, известни в страната. Сред тях бяха момчетата от „Екстрийм атак” от Стара Загора – професионален стънт тийм, който се занимава с акробатика с мотори повече от 10 години. В шоуто се  представиха и балканският шампион по дрифт за 2019 година Данко Димитров, който е бивш възпитаник на ПГ по ТС „М. В. Ломоносов”, както и участниците в българския и румънския шампионат по дрифт - Калин Краев и Мариян Алексиев от област Добрич и Николай Караджов от Варна.

Гостите направиха демонстрации как трябва да се правят стънт и дрифт със специално подготвени мотори и автомобили, обясни инж. Минков. По думите му те са показали, че това се прави наистина от професионалисти с професионални машини.

c