Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ремонта на пътя от ГКПП Кардам обсъждаха на работна среща в Областна управа в Добрич

Тема на разговора бяха належащи ремонти по пътната инфраструктура в областта и действия за подобряване на пътя към ГКПП Кардам

Областният управител Васил Карапанчев и двамата му заместници Галин Господинов и Здравко Здравков проведоха работна среща с директора на Областно пътно управление Добрич Георги Стратиев. Тема на разговора бяха текущи ремонти на пътната инфраструктура в областта.

В. Карапанчев постави въпроса с тежкото състояние на част от второкласния път II-29, водещ до ГКПП Кардам. Г. Стратиев увери областния управител, че силно компрометирания участък с дължина 7,7 км ще бъде напълно рехабилитиран до края на септември.

„От днес ще се започне с фрезоване, като е предвидено да се изградят нови пътни съоръжения в участъка и да бъде извършено пълно преасфалтиране“ – увери директорът на ОПУ Добрич. Стратиев сподели още, че в дейностите е предвидено и косене и окастряне на прорасналата растителност, тъй като това е една от най-натоварените пътни отсечки в областта с преминаване средно дневно на 7500 пътни превозни средства.

На въпроси от двамата заместник областни управители за други пътни отсечки в областта Г. Стратиев сподели, че доколкото е запознат е предвиден превантивен ремонт на пътя за с. Житница, но допълни, че след като се запознае с предвидените за годината дейности, ще представи на областния управител и екипа му подробна информация.

източник: пресслужба на Областна администрация

c