Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Материал на Про Нюз Добрич е финалист в конкурса за добра журналистика Web Report

Собственикът и главен редактор на информационния сайт „Про Нюз Добрич“ Станислава Кръстева е един от тримата финалисти в категорията „Истински истории“ на четвъртото издание на Web Report - конкурсът за добра журналистика на Dir.bg. Наградите за най-добрите авторски материали през последната година бяха връчени на специална церемония в клуб "Перото" в НДК.

Тримата финалисти в категорията са Кристина Газиева от bTV Новините с „Историята на прегръдката, победила болестта и самотата“, Станислава Кръстева от „Про Нюз Добрич“ с „Време разменно в Добрич – със сълзи в очите и смирение за душите“ и Мария Костова от bntnews.bg за „Една нощ в линейка – защо д-р Лунд предпочете да работи в Германия“.

Истинската история, която спечели най-много точки от журито, е на Мария Костова.

Над 300 авторски статии, фото и видеорепортажи от около 100 български журналисти се бориха в категориите Общество, Икономика, Наука и технологии, Култура и изкуство, Истински истории, Спорт. Почетни награди журито присъди още за Видеорепортаж, Фоторепортаж, Подкаст, Млад автор и Майстор на перото.

По думите на организаторите категорията „Истински истории“ е една от двете,  които имат  сериозен отпечатък върху конкурса и в тях битката е по-ожесточена. Те са толкова разнообразни, колкото и самите им автори, а отзвукът за обществото е голям.

Конкурсът обедини в журито си  български журналисти от конкурентни медии, които оценяваха материалите за достоверност, обективност и майсторство и излъчиха най-впечатляващите журналистически постижения в периода февруари 2020 - май 2021 г.

Водещи имена в българските медии оцениха авторските материали: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Антон Хекимян (Директор "Новини, актуални предавания и спорт", bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и писател, член на УС на СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио "София", БНР), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. редактор, списание "Мениджър"), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните журналисти в България), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото"), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1).

На церемонията бяха отличени 11 победители в различни категории.

Оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков Снимка: Булфото

"Щастливи сме, че работата по Web Report 20201 ни даде възможност да прочетем, слушаме и гледаме изключително качествени материали, подчинени на най-важното в журналистиката - говоренето с факти. Живеем във време, в което информацията ни залива отвсякъде и затова е важно да отсеем истинската и обективна журналистика, която не е спряла да полага усилия и да търси истината. Искам да благодаря на всички участници в поредното издание на конкурса. Вашите публикации са истинската ваксина срещу вируса на дезинформацията. Интересът към конкурса беше голям и оценката за това кои са най-значимите журналистически материали се оказа трудна задача. Вярвам обаче, че се справихме добре благодарение на нашето жури от изявени професионалисти в медиите. Има място за добра журналистика в българския web и Web Report 2021 го доказа", посочи при откриването на церемонията по награждаването оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков.

Ние от Про Нюз Добрич вярваме, че истинските истории са в живота около нас и само трябва да ги разпознаем и разкажем правдиво, за да достигнат до ума и докоснат сърцето. Задължени от високото признание ще продължим да работим така, че да не предаваме завоюваното доверие на нашите читатели.

c