Водещи новини - дясно Култура Общество

Преглед на художествената самодейност в община Добричка събира изпълнители в село Черна

снимка: Marianne van Twillert

Фолклорен регионален преглед на художествената самодейност „Добруджа – обич моя“ ще започне в 10.00 часа на 12 юни в Народно читалище „Нов живот – 1941 г.“ в село Черна, съобщават организаторите на културното събитие. На него ще присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Регионалният преглед е част от инициативите, предшестващи Фолклорния събор “Песни и танци от слънчева Добруджа”.

Регионалните прегледи на художествената самодейност са своеобразни фолклорни празници, които дават възможност на живеещите в селата да бъдат първите зрители на самородните таланти, които ще представят община Добричка на събора “Песни и танци от слънчева Добруджа” край Дебрене на 26 юни. Два от тях – в селата Царевец и Плачидол, се проведоха на 29 май и на 5 юни. След празника на народното творчество в село Черна предстои представяне на изпълнители и в село Ловчанци.

Участниците в 52-то издание на големия фолклорен събор ще се представят на четири естради в местността Славната канара край село Дебрене.

източник: Община Добричка

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *