Водещи новини - дясно Култура Образование Общество

Ученици от Каварна с награди от Международен екологичен форум

Екатерина Млечкова и Христиана Асенова от ОУ “Йордан Йовков” в Каварна заеха второ място от Международния екологичен форум „Сребърна-2021″ със своите проекти, съобщават от Общината в морския град. Трето място за есе на тема “Планетата земя – безценен дар”спечели Елиза Тодорова от същото училище. Техен ръководител е Антония Ангелова – учител по Химия, Човекът и природата и Музика в ОУ „Йордан Йовков“.

Международният ученически екологичен форум “Сребърна”е част от календара на Министерството на образованието и науката за ученически изяви по интереси.

Приветствие към участниците поднесоха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, областният управител Ели Тодорова, началникът на Регионалното управление по образование в Силистра Габриела Миткова и Рени Петрова – главен експерт в РИОСВ-Русе. Събитието откри директорът на Центъра за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс в Силистра Гинка Вандева.

Форумът включва конкурси за рисунка, стихотворение и есе и за ученически проекти за опазване на околната среда. В програмата на събитието бе включено посещение в Биосферен парк „Сребърна“.

В тазгодишното издание на форума участие взеха 400 ученици от 12 града в България и Румъния.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *