Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

СУ „Любен Каравелов“ посрещна иновативни училища-партньори и презентира културното богатство на област Добрич

В рамките на Националната програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката, добричкото средно училище „Любен Каравелов“ е домакин по втора мобилност, на партньори от  Спортно училище „Дръстър“ –  град Силистра и Основно училище „Васил Левски“ село Беловец, област Разград . Целта на програмата, която екипите на училищата-партньори изпълняват, е да се стимулира изграждане на връзки от иновативни училища за създаване и прилагане на  иновации, мобилност и обмен на добри практики.

Това е втора мобилност по проекта и ще продължи от 7 до 9 юни 2021 г. Програмата включва обмяна на добри педагогически практики в областта на информационните технологии, провеждане на форум „Иновациите – предизвикателства и възможности“ и мини – курс по компютърна графика за учениците.

Обменът на добри практики включи провеждане на урок и демонстрация на роботи. Урокът по компютърно моделиране даде възможност на седмокласниците от иновативната паралелка да предадат своите знания и умения на учениците от четвърти клас, като бяха включени и гостите. Учениците от 7, 8 и 9 клас представиха възможностите на програмираните и конструирани от тях роботи – Lego, Ozobot, Edison, Codey Rocky и Artie.

Предстои провеждане на форум „Иновациите – предизвикателства и възможности“, в който ще бъдат представени иновациите на СУ „Любен Каравелов“ град Добрич, ОУ „Христо Смирненски“ град Генерал Тошево, Спортно училище „Дръстър“ град Силистра, ЧУ „Леонардо да Винчи“ град Добрич и „Акварел“ ООД град Пловдив. Форумът ще завърши с дискусия за предизвикателствата пред съвременните учители за осъществяване на ефективен процес и за облика на иновативните училища.

Инициативата ще приключи с провеждане на мини-курс по компютърна графика за любознателните ученици.

В програмата е включено посещение на Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ в град Балчик и опознаване на град Добрич.

c